Изневяра

Сподели го във Facebook

Психична централа


Вероятността по време на една връзка един от партньорите да изневерява е между 60 и 80% , твърди психолог от Университета в Монреал. "Става въпрос за изненадващо висок процент, а данните показват, че даже и в напълно честните брачни връзки нещата не се развиват така както се е планирало. Емоционалната връзка, която имаме с други се моделира спрямо това което сме получили от родителите по време на детството", твърди психолога Женевиев Болио - Пелетие. Според психичната централа хората, които в живота избягват искреното приятелство, а също и здравите сантиментални връзки, най-вероятно са склони към често сменяне на партньора, а заедно с това и на изневери. Тези хора са и по-изневрени отколкото останалата част на обществото.


Канадският психолог Пелетие твърди, че „мотивите за изневярата биха могли да бъдеат регулатор на емоциите при хората, които не искат да имат близки отношения с партньора си. Както и това, че по свой начин изневярата им помага да преодолеят фобията от близост, да ги отдалечат от партньора и така да поддържат свое лично пространство и да разполагат със свободата за изневеряване, противно на общоприетото мнение, мъжете не са повече склони на изневяра от жените. И едните и другите, които притежават синдрома на отхвърляне на близостта, без много мислене скачат в чуждото легло", казва в заключение експерта. Психичната централа съветва по-чести любовни и разнообразни отношения, заради спокойствието на духа и здравето. Секса е не само здраве, той прави хората по-уверени и по-работоспособни. Всичко останало, което е казано и продължава да се говори е въпрос на лични предпочитания. Ако при изневярата на мъжа проблемът преди всичко се свежда до запазване на семейството, то при жените първостепенен и основен психологически проблем, който възниква е угризението на съвестта и всички произтичащи от него последствия. И никакво външно влияние не може да им помогне да се справят с това. Често при изневерилата жена възниква внезапно мъчителна безсъница. Тя се затваря в себе си, понякога дори стига до сериозна депресия. Подсъзнателно смята, че е престъпила някаква разрешена граница и самата тя се е очернила. Често жената искрено смята, че ще е по-добре ако признае всичко на съпруга си. Дали си заслужава да разказва на мъжа си за своите приключения? 

Да, защото по този начин в мъжа се „отключват“ много желания и брака се укрепва. Колкото по-ревностен е мъжа (същото и за жената), толкова по-силна е страстта – Лесно и просто! Понякога изневярата носи твърде много главоболия и е нерационален начин за решаване на семейни проблеми. Не е лесно да се въведе ред в собствения дом. Но ако въпреки всичко искаш да изневериш на мъжа си, по-добре си помисли дали си заслужава да имаш такъв мъж до себе си.

 

Сподели го във FacebookЗа реклама

SEO за психолози


Архив с публикации:
bullet Руслан Терзийски
bullet Велислава Донкина
bullet Антистресова терапия
bullet Люба Цанова - психолог
bullet Деляна Дачева - психолог
bullet Иванка Стоименова - психолог
bullet Р. Вардева - психотерапевт
bullet Златка Терзиева - психолог
bullet Катерина Павурджиева
bullet Тестостерон в спорта
bullet Венета Христова
bullet Денят започва с Боби Цанков
bullet Мария Стаматова - психолог
bullet Лена Лалчева - психолог
bullet Позитивно мислене USA
bullet Марина Борисова - психолог
bullet Как да общуваме с детето си
bullet Семинар на Емилия Крушков
bullet Сексуална енергия
bullet Мнение за съня на доц. Костова
bullet Майсторство на играчи
bullet Психология на страха
bullet Психофармакология
bullet Закриват лудници
bullet Ревност и меркантилност
bullet Психологът - душа и ум
bullet Когато шефът e некомпетентен
bullet Д-р Цветелина Ефтимова
bullet Изневяра | Психична централа
bullet Хормон на растежа GH
bullet Перфектно спане
bullet Александра Найденова - психолог
bullet Интервю с Иван Неделчев
bullet Д-р Неда Пеева
bullet Мадлен Алгафари
bullet Параноидна шизофрения
bullet Психология на ревността
bullet За старостта, смъртта и вечността
bullet Цветелина Василева - психолог
bullet Росица Бялкова - психолог
bullet Анета Жечева - психолог
bullet Когнитивно градинарство
bullet Стероиди и психика
bullet Какво е воля?
bullet Умря човек на магистралата
bullet Човекът в обществото
bullet Престъпления и заболеваемости
bullet Психика и здраве
bullet Депресия
bullet Психика и витамини
bullet Когнитивно поведенческа
Психолог | Галина Тодорова | Пламен Бояджиев | Д-р Руслан Терзийски - психиатър
contact@icp-bg.com