Ако сте се питали дали има нещо, с което да постигнете всичко, за което някога сте мечтали – отговора е „Да, има!“

Ако се питате кое е то, отговора е – Визуализация.

Независимо какъв човек сте, този метод работи еднакво добре при всички. 
Какво представлява 
Всичко, което е нужно е да искате някаква положителна промяна за себе си, в която и да е сфера на вашия живот. Звучи странно и си мислите, че всеки иска именно това.
Хората непрекъснато и ежедневно използват визуализацията. Независимо дали осъзнават или не, те винаги „рисуват” различни картини от живота в главата си.
Проблема идва оттам, че повечето хора несъзнателно визуализират само проблеми и си представят лош изход. Следствието от това е, че те имат… „проблеми и лош изход„.
За да разберете какво точно представлява визуализацията, можете да си представите вашия мозък като един компютър. Вашите мисли са Командите, които му задавате, за да работи. Ако му зададете команда за провал или проблеми, компютъра ще го изпълни. Ако му зададате команда за успех, той също ще го изпълни.

Как се прави визуализация?

Визуализацията работи само тогава, когато имате ясна представа какво точно искате и към какво се стремите. Това е процес, при който човек си представя успешния край на всяко свое начинание, вижда себе си надарен с най-добрите и положителни черти, които някога си е представял.
Има стотици техники и методи за визуализация и всеки от вас трябва да избере най-подходящата за себе си. Основната цел е да разберете какво представлява процеса и каква огромната сила има.
Когато визуализирате себе си, бъдете смели, неограничени и позитивни! Винаги си представяйте резултата умножен по десет. Идеята е мозъка ви да започне да мисли неограничено и да премахнете собствените ви ограничения в живота.
Задавали ли сте си някога въпроса, защо още не сте постигнали всичко, което искате? Ако не сте, направете го. Отговорите, които ще дадете са вашите собствени спирачки и ограничения.
Ако в този момент, четейки текста спрете и затворите очи, отпускайки се и си представите, че нямате никакви ограничения, че можете да постигнете всичко, което желаете. Вижте себе си като успял, богат човек, във върхова форма. Как се чувствате? Какво правите? Къде сте? С костюм ли сте? Има ли слънце? Спрете да четете за няколко секунди, затворете очи и направете визуализация.
Току що използвахте метода на визуализация върху себе си. Просто е и не изисква особени усилия, техники или способности. А резултатите, които ще постигнете могат да бъдат решаващи.
visualization

Какво трябва да знаете, когато визуализирате
Първото и най-важно нещо е винаги да визуализирате креативно и положителноДумата „не” в никакъв случай не бива да съществува в мислите ви. Защото, като направим едно съвсем просто упражнение. Затворете очи и се опитайте да „не“ си представяте червена красива роза.

Резултата в 89% от случаите е да си представите червена роза. Същото важи и когато си представяте, че „нямате“ проблеми или „не“ сте нещастни или вече „не“ сте болни и т.н. Схващате идеята на визуализация.
Другото, което е добре да знаете, е че това е процес, който изисква време. Това е процес на преобразуване и промяна в самите нас, който изисква някакво време, за да се случи и да започнем да виждаме резултатите.
Обикновено трябва да минат два до три месеца, за да почнете да усещате положителната промяна върху себе си. Понякога дори няма да разберете, че нещо, което сте искали се е случило, тъй като то е станало толкова естествено.
Друг път ще ви дойде изневиделица и ще сте толкова шокирани, сякаш някакво чудо се е случило. С времето ще спрете да обръщате внимание на самия процес и ще се съсредоточите върху резултатите, които искате.
Не е необходимо да знаете как работи двигателя на колата, за да можете да я карате!
Добре да визуализирате целите си колкото се може по-често. По-добре е да визуализирате три пъти на ден за 5 мин, отколко един път в седмицата за 2 часа.

 

 

Четири важни неща за успех с Визуализация

За да постигнете висока продуктивност, следвайте тези четири стъпки при визуализацията.

 

#Честота на визуализиране
Колко често визуализирате е от ключово значение. Известно правило, когато визуализирате е, че е по-добре да го правите често и за кратко, отколкото един път в продължение на часове. Колкото по-често повтаряте картината на успех в мозъка си, толкова по-бързо и точно ще се случат нещата, които искате.

 

#Продължителност на визуализиране
Има пряка връзка между това, колко време успявате да задържите мисловната картина в главата си и това колко точно и бързо тя ще стане реалност. Ако сте пробвали да визуализирате, знаете, че мислите ви са хаотични и често много трудно можем да задържим една мисловна картина в главата си. Всичко това се усъвършенства с повече практика и е съвсем нормално в началото да имате проблеми с продължителността на визуализация.

 

#Ясна визия
Яснотата, с която си представяте всяка мисловна картина има директна връзка между това, колко ясно виждаме целите си и резултатите, които постигаме. Този аспект определя колко бързо ще се материализира, това което си представяме. Почти винаги когато си поставте цел и започнете да визуализирате тя е неясна и мътна в главата ни. И колко по-често и по-дълго повтаряте визуализирането й, толкова по-ясна става картината в мозъка. Накрая, когато всичко започне да става съвсем ясно и точно в съзнанието ви, неминуемо изведнъж целта става реалност.

 

#Желанието, с което визуализирате
Желанието, с което подхождате към целите си всъщност е най-важната част от целия процес. Силното желание и мотивацията за постигане на целта ви води най-бързо към постигането й.

 

Силата на визуализацията е неутрална, защото е естествена и природна. Тя работи. И за добро и за лошо. Тя може да ви нарани, може и да ви помогне. Може да ви заведе до нечуван успех, може и ви ни срине до дъното. Всичко зависи от психиката.