За мистериозните кутии и игрите на смартфоните.
Как тийнейджърите започват за изграждат бавно и сигурно психика на хазартнозависими.

Нов вид хазарт в смартфоните на учениците

Игрите, които инсталират на смартфоните си деца и възрастни са направени с една от двете или двете цели, които са:

  • Печалба от реклами – вградени в приложението, които се появяват на всеки две минути буквално.
  • Директна печалба от купуване на виртуални монети, с които децата играят на приложението.

По този начин подрастващите се подготвят за бъдещата си хазартна дейност!

В днешно време са рядкост или почти няма логическа бордова Онлайн игра, създадена единствено за удоволствие на потребителите. Всички такива или над 99% са създадени с една единствената цел – печалба на разработчиците. Софтуерът е написан така, че винаги да не ви достига нещо, с което да преминете по-високо ниво и да имате нужда да си купите виртуални жълтици. А всички хора обичат да побеждават, дори и мазохистите.

Мистериозни кутии (Mystery Box) за тийнейджъри

Незаконният хазарт, насочен към тийнейджърите, който беше набрал страхотна популярност вече не е толкова актуален, но също не по-малко вреден от останалите – обявите с мистериозни кутии.

Мистериозна кутия за дете

Какво представляват обявите с празни кутии?
Поръчка по Интернет на кутия в която се обещава, че във всяка трета има награда, най-голямата от която е примерно новия модел на iPhone или други съблазнителни подаръци. Всъщност в 100% от доставките, при отварянето на поръчката, съдържанието е рекламна тениска на техния сайт, което не е награда/подарък, а още един начин за рекламирането им. Цената обикновено е 49.00 лв.

Как мисли комарджията и защо продължава да играе?
При трети или четвърти опит без мечтания iPhone младежите не се отказват, защото парите, които са дали дотук никак не са малко, а целта им е да спечелят!

Желанието за наградата се е увеличило в пъти повече. Следват поръчки на още и още кутии, за да се сдобият с бленуваната илюзорна награда, която им е обещана. Това всъщност е 1000% невъзможно. Така се стига до поръчки над 10, 15 или повече кутии, на които цената е близка или дори надхвърля цената на въпросния iPhone.

Едно от най-тъжните неща е, че много ученици гладуват, за да съберат въпросните 50 лева за тази мистериозна кутия със седмици наред. А когато я поръчат остават крайно разочаровани, раздразнителни и агресивни.

Четете още за: Тежките последици от комара