ЛГБТ психолог, работя през призмата на афирмативната терапия при определяне, приемане и разкриване на сексуалната ориентация (преминаване през процеса на coming out), консултиране на сексуални проблеми и сексуално образование.

asdfqewtads

Вярвам, че първата крачка е да признаеш, че имаш проблем, с който не можеш да се справиш сам. Аз мога да ти предложа подкрепа, разбиране и да извървим твоя път заедно, докато не стигнем до решаването – променянето или приемането на ситуацията. Всеки от нас има ресурсите да се справи, просто понякога ни е нужно някой да ни покаже къде са тези ресурси и как да ги използваме. Консултацията при психолог не е вълшебство, а възможност да стигнеш до себе си – едно здраво, щастливо и силно Аз.

Образование:

– 2014г. – 2017г. доктор по психология, ВТУ „Св. Св Кирил и Методий”

– 2009г. – 2012г. магистър, психолог консултант в Санкт-Петербургски държавен университет, Русия.

– 2004г. – 2008г. бакалавър по психология във ВТУ “Св.Св. Кирил и Mетодий”.

Допълнителни квалификации, специализации и опит:

– 2013г. – 2014г. – базово ниво по Позитивна психотерапия

– 2012г. – участие в учебни групи за консултиране и динамични групи, участие в обучителни тренинги и семинари, индивидуално консултиране и  под супервизия към Центъра за индивидуално и групово консултиране, Санкт-Петербург, Русия.

– 2010г. – участие в европейска програма по обмен “Youth in Action ” в Холандия и Германия. Темата на дискусията – хомосексуалност, бисексуалност, трансексуални – приемането им в обществото, психологическа работа, хомосексуална култура и живот в Холандия, разговори с хора, които са преминали операция по смяна на пола, сексуално образование в училищата.

– 2009г. – първо ниво / личен опит / по психодрама към Института по психодрама, индивидуална и групова терапия “Бернхард Ахтерберг”, гр. София.

– 2008г. – сертифицирана по квалификационна програма “Консултиране при сексуални проблеми” към AD MEDICINE – BALKAN фондация “Сексуалност и здраве” с ръководител доц. д-р Румен Бостанджиев.

Контакт:

Велико Търново 5000, ул. „Александър Стамболийски” № 3, ет 3, Център за психологическо консултиране “АЛМА”

София – Лозенец, ул. Златовръх 51, вх Б, студио Otpuskane.com

Телефон: +359 888 63 49 91

email: a_ivanina@abv.bg

Web сайт: http://sexologyconsult.weebly.com/