Извратеното съзнание на определена група терапевти и как се възползват от лабилната психика на пациентите си, е възможно произшествие, което според тях е правилна част от практиката им. Но това със сигурност не принадлежи към етиката и нормите, към които е препоръчително да се придържат.

ЖенаКогато търсите психотерапевтична помощ, вие не сте това, което трябва да бъдете. Иначе казано – тогава притежавате по-малко морална и ценностна устойчивост. Особено податливи са пациенти/ки с хранителни разстройства. Класически пример е Ошо, който често се е възползвал сексуално от пациентки, без да изисква финансовата част, срещу която предлага помощта си, разбивайки стереотипите им с психологическите си атаки. Истина е и това, че слуховете се създават лесно, особено за човек с проблеми като него от политическо и правно естество. Когато имаш власт, макар и такава за която става дума тук, е лесно да забравиш кой си и какво всъщност е призванието ти в дъното на истината. Постъпвайки зле с пациентите си, терапевтите не осъзнават причина за опасения. Срама и вярата, че това ще помогне за техния проблем, пациентите приемат всичко с натрупване на допълнителни усложнения.

В непосредствена близост и контакт с терапевта, преградата която срива рамките на личната устойчивост – вие бивате с отслабнало чувство на самосъхранение.

Бъдете внимателни, когато отивате при терапевт, защото не е сигурно дали ще попаднете на Майстор, който има намерение да ви помогне професионално. Повечето психолози са извратени и мнозина от тях са записали тази специалност в университета, именно защото са били със съмнения в собственото си психично здраве.

В процеса на терапията идват моменти, когато мъжът психолог изисква от жената – пациент да направи неща, които са странни и неприемливи. Претекста може да бъде опознаване и навлизане на достатъчно ниво в личното пространство, с цел овладяване и разрешаване на проблема в корена му. Но това със сигурност не е причина за сексуален контакт или връзка от по-висше ниво на душите пациент-терапевт.

Всичко има две страни.
Третата тук е, че тези психотерапевти осъзнават слабостта на „зависимите“ жени и ги използват преднамерено и манипулирано. Не се доверявайте сляпо на хора, които претендират, че могат да ви водят към извисяване .

Хората обичат някой друг да им решава проблемите,  а после да винят останалите за проблемите си и случващото се с тях.

Ролята на тези хора е друга – да ти помогнат да се отвориш и сам да откриеш и да „извадиш от себе си“ това, което ти пречи и те кара да се мразиш, не навиждаш, нараняваш или изолираш… Психотерапевта трябва да ти помогне да започнеш да се обичаш, а не да обичаш него/нея. Любовта към себе си е едно от най-сложните неща за пациентите. Затова хората се оставят да бъдат обичани и се чувстват изоставени и използвани, когато някои „ги обича“ и после изоставя.

А обичта често се бърка с физическото „доказване“ на това – секс. Сексът е израз на любовта, но тя е спонтанност и физиологично и хормонално желание. Това не значи любов. В повечеото случаи е власт и егоизъм.