Истинският мъж е силен
Мъжът не плаче, не циври и не подсмърча. Не се оплаква, не се разболява и не търчи при доктора всеки път, когато кихне. Истинският мъж взима решения и приема техните последствия.
Той поема изцяло върху себе си отговорността за своите действия. Истинският мъж е мачо, той не показва излишни емоции. Той е гръбнака на своето семейство и няма време да бъде слаб.

Истинският мъж е съсредоточен
Един истински мъж знае кое нещо е важно и кое не е. Той е целеустремен и преследва задачите си. Има изграден план. Разбира се, няма нищо лошо да си събирате колички или дори да си имате странни хобита, но никога не трябва да им давате предимство пред истински важните неща.
Истинският мъж не е съсреодоточен върху секса, а върху властта, парите и семейството си. Ако имате власт и пари, а жена ви не задоволява сексуалните ви фантазии, има други жени, които ще го направят, особено след наличието на първите две неща.

Истинският мъж знае колко важно е семейството
Той почита предците си и семейните традиции. Той знае, че децата му са Божи дар и се отнася с тях като с такъв, макар да му се налага от време на време да ги възпитава малко по сериозно.
Той никога не забравя и другото си семейство – неговите приятели. Винаги помни, че зад гърба си има някой, на когото може истински да разчита.

Истинският мъж не злослови
Той държи устата си затворена за клюки и сплетни. Мери думите си и не се впуска в излишни подробности. Той никога не говори за други хора, които не познава, както и не разкрива нищо повече от това, което трябва.

Думата на истинския мъж е като закон
Даването на дума означава, че трябва да я спазиш. Ако не можеш, просто не даваш дума. Ако си истински мъж, трябва да си готов по-скоро да умреш, отколкото да нарушиш обещание.

Истинският мъж се стреми да бъде модел за подражание
Уважавайки себе си и околните, взимайки правилните решения, вие ставате пример за вашите деца и всички ваши подчинени в службата. Нека хората се опитват да приличат на вас, копирайки най-добрите ви черти.

Истинският мъж сам трупа състоянието си
Синчетата на богати татковци, които знаят единствено да харчат чужди пари, не могат да бъдат истински мъже. Мъжът трябва сам да изкара състоянието си. Може да фалира няколко пъти преди да постигне успех, но трябва да опитва до край.
Ако все пак започне бизнес с парите на баща си, той трябва да ги умножи поне 10 пъти, за да се нарече истински мъж.

Истинският мъж не изглежда като жена
Той не ходи с женски прически, грим и не си епилира гърдите. Маникюрът обаче е позволен, както и масажите. Все пак важно е да се знае, че всички козметични процедури, които не се извършват от бръснаря, трябва да се извършват от жени.
Несериозно е да ви масажира мъж. Истинският мъж има поне три скъпи костюма и е официален поне три дни в седмицата. Той трябва да знае как да връзва вратовръзката си сам.