Четитри, до пет чаши кафе на ден избистрят ума установяват много проучвания от психичната централа и международни водещи Online издания

Съвместното изследване на няколко учени от Кралския институт в Стокхолм и университета в Купоио, Финландия, разкриват намалянето на риска от развитие на старческа деменция с консумиране на кафе от три до пет чаши на ден.
Изследването е продължило 20 г., в него са взели участие 1500 финландци, които са били на възраст средно 40-60 г., когато проучването е започнало. Тези, които изпивали по 4 чаши кафе, експертите са констатирали 60% понижаване на риска от развитие на деменция в сравнение с останалите, консумирали по-малко от 2 чаши на ден или без изощо да пият кафе.

Кофеинът съхранява свойствата на нервната система, казва финландска изследователка. „Психология на човека” не веднъж е подчертавала и силно разгласяла към своите верни читатели, че кафето е изключителен антиоксидант! Други неотдавнашни изследвания пък доказаха, че засилената консумация на кафе предпазва от развитие на Паркинсонова болест и диабет. „Психология на човека” проведе проучване, при което българите консумират средно по 3 чаши кафе на ден. Едната чаша те пият в къщи сутрин, а другите две на работното място или в кафене.