1. Свит на кълбо

Благословена усмивка, свити колене и ръце положени пред главата: това е позицията на ембриона или поза „свит на кълбо”. Сънят в тази поза означава бягство към безгрижните времена, когато сме били все още в топлото и сигурно убежище на майчината утроба. Тази позиция за сън е най-популярна – почти 41% от всички хора я предпочитат. Позата, напомняща за малко сладко мече, е предпочитана повече от жените, отколкото от мъжете. Всъщност, два пъти повече е броят на жените, които обичат да заспиват в тази поза. Нека видим, има ли тя нещо общо със същността на личността им?

Хората, които предпочитат съня в подобни пози, на пръв поглед са твърди по нрав, излъчват сила и увереност, но дълбоко в себе си са чувствителни и уязвими. Затова, момичета, бъдете наблюдателни за начина, по който спи човекът до вас? Ако заспива в поза на бебе всяка нощ, то той не е чак толкова силен и непоклатим, колкото претендира и му се иска да бъде. Не би трябвало да се изненадвате, ако го хванете да гледа романтични филми с носна кърпичка в ръка.
Ако сте необвързан/а и един ден се озовете в прегръдките на непознат, наблюдавайте нейния/неговия начин на спане! Този човек може и да не е толкова силен и самоуверен, колкото демонстрира, че е.
Всичко това се основава на факта, че хората, които спят свити на кълбо, са доста срамежливи. Помнете: самоуверен великан или ледена кралица – няма никаква разлика! Няколко приятни часа с чаша подходящо вино биха могли да разтопят и разнежат всеки от тях!
Тук е мястото да отбележим: подходът към предпочитащите подобна поза за сън, трябва да е задължително деликатен и внимателен, тъй като те се нуждаят от време, за да започнат да се доверяват и отварят за света и хората около себе си. Затова подхождайте внимателно с всички, които „спят на кълбо”! Ненатрапчива романтична вечеря, кино, пица или сладкиш са правилния път към сърцето на ембриона!
Трябва да знаете, че когато човекът, спящ на кълбо, веднъж стане ваш, вие бързо ще успеете да приемете и свикнете с неговите разбирания за сигурност, интимност, щастие. Тези, които спят на кълбо, се чувстват най-добре на меко легло, като Дормео Мемори, и при възможност топло завити с мериносова вълна. Те спят приятно унесени, сякаш се носят нейде из облаците, сънувайки любимите си и незабравими гозби и сладкиши, приготвени, разбира се, от майките им!

2. Стегнат и изправен

На пръв поглед тази позиция изглежда абсолютно неудобна и леко скована. Бихме могли да кажем, че ни напомня за дърво. Напълно изправен торс, ръцете и краката са изпънати и залепени за тялото. Луксозното широко легло остава свободно и някак празно. Само че в живота тези, които спят по подобен начин, не са никак прецизни и толкова стриктни. Напротив, за тях е валидно точно противоположното.
Хората, избиращи тази поза на сън, са изключително общителни и спокойни. Те са страхотни приятели. Харесват се на околните, защото са щедри и не считат, че моментите, прекарани с близките хора, са чиста загуба на време.
Обикновено искат да угодят на всеки – едно качество, с което често прекаляват. Стряскат се при най-малкия шум и са почти като кукли на конци, кротко чакащи някоя нова заповед. Вероятно това е поради факта, че искат да са първи винаги, навсякъде и във всичко. Второто място е най-голямото им поражение и кошмар.
Спящите в поза „Стегнат и изправен” са много спокойни и рационални, но изненадващо и доста доверчиви, да не кажем дори глуповато наивни. Благодарение на общителността си, бързо създават нови контакти, дори често споделят тайните си с хора, които едва познават.
Жени, които спят по подобен начин, са лесна мишена за съблазняване. Те обичат да разговарят и обожават покани за питиета. Затова, мъже, проверявайте как спи вашата любима… и бъдете уверени, че при тези жени няма да имате срещи с неочаквани съперници.
Според някои теории дори е от значение страната, на която спим. Нека видим.
Ако спите на лявата си страна, вие сте:
колеблив
несигурен
лоялен
приспособим
Ако спите на дясната си страна, вие сте:
ентусиазиран
състезаващ се
отдаден
търсещ приключения
Е, във всеки случай, ние горещо препоръчваме качествени матраци на всички, които спят в изпънато положение. При спящите в тази поза съществува риск да попаднат в дупка по средата на стария матрак, което би причинило появата на сериозна болка в гърба и врата.
Никога не трябва да допускате да спите на обикновена възглавница. В противен случай ще се чувствате като схванат през целия ден. Възглавницата Мемосан дава опора на врата ви, а матрак Дормео Мемори – на вашия гръб. Така ще бъдете свежи и отпочинали на сутринта, а хората около вас ще се радват на неустоимата ви усмивка.

3. Дъга

Спите в поза, наподобяваща дъга? Ако спите на бедрото си, поставили двете си ръце пред тялото, то подобна поза символизира човек, силно молещ се за нещо. Позата обаче няма много общо с това.
Предполага се, че тези хора са по природа широко скроени, отворени към света, но същевременно доста подозрителни. Спящите в подобна поза са мнителни, не вярват на всичко, което прочетат или чуят, затова е много трудно да бъдат излъгани. Ако съпругата ви спи в поза като дъга, не й обяснявайте, че сте имали дълга бизнес среща, когато всъщност сте ходили на боулинг с приятели. Тя ще ви хване моментално.
Тези хора могат да бъдат разпознати по привичния за личността им цинизъм и свирепата и твърда упоритост, които са им присъщи. Когато влязат в спор с някого, не отстъпват нито за миг, макар и понякога да знаят, че не са прави.
От друга страна, те са много внимателни и не прибързват, когато трябва да се вземат важни решения. Тяхната колеблива натура ги провокира да обмислят и проверят всеки вариант поне три пъти. Именно по тази причина грешат много рядко – качество, с което са наясно за себе си. Това вече напомня ли ви за някого?
В списъка с добрите им черти се включва и това, че не са лесно раздразнителни и са приятни събеседници (дори когато са ви шефове). Още нещо: те не са обидчиви, което като цяло прави хората, спящи в поза „Дъга”, много приятни и доверчиви партньори.
Но трябва да ви предупредим: ако се чувствате страхотно сутринта, а до вас спящият във формата на дъга не се чувства по подобен начин, дори не се опитвайте да го докоснете. Валидно е и обратното: „не” не съществува в речника му.
Тъй като хората, спящи във формата на дъга, обичат са спят удобно, да не кажем, че са влюбени в лукса, не им противоречете. Ако тя иска най-доброто за себе си, за да я задоволите, купете й матрак Дормео Талалай. Тя ще мърка като малко котенце и ще забрави за своята склонност към циничните изказвания…

4. Изпънат по корем 

Свободното падане от необятната небесна шир към зелени земни простори вероятно не е сред желанията на спящия в тази поза: с тяло обърнато по корем и ръце над главата на възглавницата…? Спящите по корем сякаш са от друга порода.
Тъй като позата им наподобява своеобразно падане, това би могло да обясни техния постоянно бурен, сприхав и леко коварен характер. Това са твърде разглезени хора: обичат комфорта и не го заменят за нищо на света. Те са големи егоисти, винаги първо се грижат за себе си. Срещат изключително големи трудности при справянето с напрегнати и драматични ситуации, поради което не обичат промените, а предпочитат да се придържат към изградения комфорт.
Спящите по корем по своята нагласа към света са твърде социални хора, но често чувствителността и самоувереността им шокира дори и тези, които ги познават добре. Те се вглъбяват във всеки един детайл и могат да бъдат доста ужасни по пътя за постигане на целите си. За тях е важно всичко да бъде направено според инструкциите им. Не забравяйте: ако искате спокойствие в дома си, не ги критикувайте – само те имат това право. Да критикуват, е едно от нещата, които обожават. Спящите по корем са наистина упорити и самоуверени екземпляри.
От друга страна, те са доста страстни натури, отдадени на работата си. Често бързо се стъписват, когато нещо не върви по план. В екстремни ситуации те изключват веднага, но пък не се срамуват да помолят за помощ.
Ако споделяте леглото си с такъв човек, той/тя вероятно ще ви краде одеялото всяка нощ без дори да забележи, че ви е студено. Мъжете, спящи по корем, са страстни любовници, но не забравяйте – не се осмелявайте да ги критикувате. В противен случай те ще спят на друго място следващата нощ. Е, освен, ако нямат матрак Дормео Талалай вкъщи …
Матрак Дормео Талалай е идеален за хора, които спят по корем, доколкото те са свръх разглезени и искат само най-доброто за себе си. Нещо повече, тези хора знаят перфектно кое е най-доброто. Ако искате да ги изненадате, подарете им комплект завивка и възглавница Зара. Ще им въздействате обезателно!

5. Морска звезда 

Ако лежим по гръб, с ръце и крака разперени настрани, то тогава спим в поза „Морска звезда”. Ръцете обикновено са опънати някъде над главата, краката са разперени… Не е тайна кой е царят в това легло.
Да не разберете погрешно – да спиш в поза на морска звезда е много приятно! Хората, които го правят, са истински звезди сред приятелите си, обичат да им помагат и не искат нищо в замяна. Ако имате проблем, те ще ви изслушат и няма да ви прекъсват, докато говорите. Човек, спящ в тази поза, е наистина добър приятел. На него определено може да се разчита.
Всъщност, тези хора са много скромни и срамежливи, никога не искат да бъдат в центъра на вниманието.
Ако спите в поза „морска звезда” обаче, вероятно често ще похърквате или ще имате неспокоен сън, поради което ние горещо препоръчваме да подсигурите чифт качествени приспособления за уши за вашия партньор.
Но, ако в леглото си имате човек, който спи като морска звезда, вие скоро ще забравите за хъркането, тъй като той рядко ще каже „не” на игрите в леглото…
Говорейки за игри в леглото: тези хора са истински звезди в леглото! Пъргави са като малки котенца, особено, ако под тях е матрак Дормео Мемори 2+12, чиято мемори пяна приятно потъва под тежестта на тялото… Подобен комфорт би могъл да бъде причина да ви покажат всички умения, които имат!

Източник: Inf