Положителни ефекти: еуфория, енергия и сексуална възбуда
Отрицателни ефекти: раздразнителност, промени в настроението, силна емоционалност и враждебност.
Когнитивни увреждания: разсейване, забравяне и объркване.

Злоупотребата с анаболни / андрогенни стероиди (ААС) продължава да бъде грижа от десетилетия, но използването им се е повишило през последните години в световен мащаб.

Как продължава живота след спирането на стероиди

Обикновено тялото веднъж свикнало да си получава допълнителния тестостерон, не може да отвикне толкова лесно. След спирането с терапията на стероиди започва чувството на тревога, самочувствието се понижава и идват депресивните състояния, но това са най-безобидните странични ефекти. С продължение на времето някои започват да пият алкохол, други да експериментират с наркотици а трети да играят хазарт. Хормоните в мозъка се объркват и някои от тях не достигат до правилните депа, тъй като не са достатъчни. Супер чувството от стероидите е изчезнало и усещанията са съвсем различни.

 

Как да се предпазим от негативното отражение

  1. Качествени препарати!
    Опитайте се да намерите сигурен източник на медикаменти. Важно е да знаете какво купувате и с какво се стимулирате. Твърде вероятно е да си мислите, че ползвате например стромба, а всъщност приемате метан или нещо друго.
  2. Минимална доза!
    Когато химикалите са качествени и състава им е актуален с описаното им съдържание, дори минимални дози от тези препарати ще окажат страхотен ефект. Доверявайте се само на професионалисти, с опит. Не комбинирайте повече от два или максимум три различни препарата.
  3. Почивка между стероидните схеми.
    Задължително е да имате дисциплина и да правите необходимите почивки между стероидните цикли. Един нормален цикъл не трябва да превишава период от 8-10 седмици.