Грубата истина за комарджиите в „Психична централа“.
Без цензура и специално за читателите на най-авторитетната медия.

 


Произхода на парите за игра на комарджиите

И кои са техните професии „занимания“
От къде взимат пари играчите в казината?

Това най-често са измамници, готови на всичко, за да задоволят нагона си и да получат това време на удовлетворение по времето на игра. Имотни и финансови измами, продажба на забранени наркотични вещества и кражби с взлом са едни от най-често практикуваните занимания извън хазартната зала. А други са телефонни изнудвания и кражба на пари от пенсионери. Едни от най-бруталните изпълнения са фалшифициране на документи за нотариална собственост на самотни възрастни хора или психично болни, които след това остават бездомници.

Футболисти, артисти, певци и други популярни личности са често срещани в казиното. Обикновено те имат двойни или тройни зависимости, които включват алкохол, наркотици и хазарт – топ 3!

Друга група, може би най-силно преобладаващата в игралните зали е с общи професии – работници на трудов договор като таксиметрови шофьори, строителство и офис сътрудници. Те са най-често срещаните играчи в казината и носят едни от най-високите доходи на хазартната индусттрия, на втотро място след милионерите-балъци.

Най-малкия процент хора, които всъщност носят най-високите печалби на казината са индустриалци и хора с крупен бизнес, балъци които за не по-дълъг период от две години губят цялото си състояние и се превръщат в бездомници. Такива хора завършват живота си най-често със самоубийство или мозъчен инсулт. В най-добрия случаи успяват да превъзмогнат случилото се и продължават живота си като клошари по пейките.

Издевателствата над комарджии

Съществуват реални случаи, в които комарджията залага съпругата/приятелката си, защото не може да стане от масата с покер и да се откаже и преодолее загубите си. В такъв случай няма прошка. Следва отвличане и изнасилство-доброволно на съпругата на комаржията и тежки мародерства, документирани с видео запис.

Други гаври са залог на задника в буквален смисъл, след което следва дефлорация с твърди предмети и тотално обезчестяване на комарджията, който не може да спре да губи и с все по-силно желание иска да върне парите си. И болката и срама не си отиват никога, а болката не е само психическа. Подобен случаи имаше в гр. Варна преди около една година, но нерегистрирани такива стават доста често. А това със сигурност не е най-лошото, което може да му се случи на навлезналия в играта на залози „играч“.

Има ли безопасен хазарт?

Хазарта е зависимост и тежко разстройство на мозъка. Субординацията от комара често може да бъде по-тежка от хероиновата мания, заедно с други брутални пороци. Безопасния хазарт е мит, който се мълви за успокоение на близки на зависимите.

Процесите в мозъка по време на комарджийска сесия

Високи нива на изхвърлен адреналин и килограми с допамин по време на печалба, след огромни загуби. За всеки отделно думата „огромни“ може да бъде различна. Ако заплатата на един комарджия е 1500.00 лв и я разиграе за два часа или по-малко, то тези пари са огромни за изгубилия ги. Често след загубата се разпродават/залагат скъпи вещи от семейната къща, а други прибягват до кражби и измами.

Изобретателността на комарджията е близка до тази на хероиновозависимия, имайки предвид на какво са способни, за да се сдобият със съответната сума пари за хазартна игра.

Има ли спасение от подчинението към хазарт

За да се справите с този страшен порок е добре да се признае пред близките, но на първо място пред себе си!

Само с най-добрите терапевти и социална подкрепа имате шанс да се спасите, а една от най-добрите терапии е замяна на порока с хоби. Често това може да бъде риболов, пътуване на място, където няма gambling, влюбване или друго, но по възможност и най-добре без вреда занимание. Статистиката е 4/100 спасени.

Четете за: Хазартната зависимост при децата
Прочетете също за: Хазарта и началото на пристрастяването