За мен: 

Казвам се Ралица Лалова и работя като психолог, консултант и терапевт. Семейна съм с едно дете. Животът ми до тук е шарен, труден, емоционален и изпълнен с предизвикателства. Срещнах се лице  в лице и с радостта, и с болката.. с агресията и страха, но и с покоя и куража да продължа напред.

Не случайно темата за душата и смисълът на нейния път в живия живот е движещият импулс в мен за да стигна до тук. Изминах дълги години на обучение и себепознание и продължавам да го правя и до днес. Важно е да се хванат корените на случващото се в нас и около нас. Влизах в различни житейски роли.Преживявах емоции. Събуждах всяка една част от мен, защото тялото всъщност помни всичко. То- е нашият учител.

Професионална практика:

 Подавам ръка в качеството си на човек, който също като вас е в търсене на себе си. Тук, и сега предлагам пространство с много разбиране и душевност. Няма правила, няма оценки. Място, където да сте спокойни, защитени и чути. Място, където заедно ще посрещнем проблемите, емоциите и чувствата, ще се слеем с тях, ще ги опознаем и приемем такива каквито са, и чак след това ще ги изпратим готови… в преодоляването им.

Моята задача е , не да ви заведа в един „омагъосан свят“, а да обърна към вас огледалото на реалността, на вас самите. Да се запознаем с човека в това огледало, да влеем живот в очите му, да го прегърнем и приемем.

Всеки от нас има нужда от такова пространство. Всеки от нас има нужда да споделя, да води диалог със себе си, да има нормални взаимоотношения навън. Да  открие хармонията за собствената си личност и дух. Да се чувства комфотно в собстените си рамки.

Тук, при мен ще чуете обективна и искрена обратна връзка, персонално отношение към конкретната проблематика или симптом, разбиране и конфиденциалност.

В случай, че нямам ресурса да помогна ще насоча вниманието ви към колега , който би могъл да ви бъде полезен.

Животът е хубав и е в твоите ръце. Пази го достойно. А аз ще бъда просто „ мост“ към правилният път за теб.

Образование и допълнителни квалификации :

-„Комуникационни техники“- бакалавърска степен, ТУ, гр. София

-„Психология на развитието“- магистърска степен, НБУ, гр.София

-„Системна, фамилна и брачна консултация“- „ПИСЕЛ“- Институт за екология на личността и фамилна терапия, гр.София- 3 год.

-„Системно консултиране на семейства, двойки и индивиди“- Институт по фамилна терапия, гр.София- 2 год.

-„Арт Терапия“ – участия в семинари

-„Регресивна Терапия“ – към Българска Асоциация по Клинична Комуникация и Хипноза- 12 часа ППО

-„Ци гун“ медитативна техника- към Българска Чи Кунг Асоциация, с д-р Дончо Лисийски

– Множество индивидуални и групови тренинги по психоаналитична методика водени от лицензирани терапевти- над 4 години

За контакт:

Гр.София

Ул.“Нишава“ 52-54

Тел.: 0888234515

Email: rlalova.psh.bg@gmail.com