Безброй много са  статиите и препоръките за здравословния начин на хранене, биологични тренировъчни цикли и периоди на възстановяване. Дали е въпрос единствено на психика – автоматически се подразбира от самия въпрос. Добрата фигура се постига с тренировки и балансирано хранене.  И още един път задавайки си въпроса дали психиката е ключова при създаването на красота в тялото и душата – да. Без нея не става, защото тя е на първо място.
Собственика на психичната централа – Пламен Бояджиев съветва всеки занимаващ се сериозно със спорт да си набави медикаменти,   съобразно с дейността, която извършва. Той препоръчва продукти на Optimum Nutrition (ON), поради тяхната концентрация и качество на съставките, които имат. На бългаския пазар се предлага огромен избор от марки и видове хранителни съставки. Важно е освен всичко останало да се потърси професионална консултация с хора, които имат опит и образование в сферата на здравето на тялото и душата…

Стимула и волята също са едни от най-важните неща. Музиката по време на тренировка действа тонизиращо. Всеки подбира това, което го кара да се чувства добре. А волята става с поставянето на определена цел. Елементарен пример с това можем да дадем с човек, който иска да избяга 20 километра за 25 минути. Тогава той спира цигарите.
Здравето на човека е на трето място генетически заложено, на второ – честота на тренировки и качество на изпълнение и на първо – храна. Поговорката гласяща човек е това, с което се храни е сто и двайсет процента истина!