Психична централа,
Сексуална енергия

Когато сексуалната енергия се преобразува в злобна омраза и агресивно поведение, човека се чувства обсебен от дявола и неговото психично здраве отива към гибел.

Защо е важно секса да бъде с партньор. Плътската наслада носи освен удоволствието от качествен секс и много други положителни придобивки. Мастурбацията е не е вредна, но и не е полезна. Секса е енергия, която е изключително мощна и реактивна сама по себе си – тя дава стимул за творческа работа и чувство на спокойствие. Опасно е, когато тя премине към тъмната страна и тази енергия започне да кара човека да извършва престъпни деяния. Дори мислите, които тази енергия може да доведе до съзнанието на хората могат да бъдат жестоки и страховити. Сексуалната енергия е мощна сила, чиито импулси са много трудни за овладяване. Това е силата на живота, която всеки един от нас носи вътре в себе си.

Опитите на църквата, на обществото да въведат морал и цензура – забрани за секс, се провалят в леглото. Секса е възможността на всеки един от нас да се освободи – да остави себе си да се излее.  Как да се освободим от самата енергия, която ни завладява и ни кара да “се ебем”. Сексуалната енергия е мощен катализатор на удовослтвие. Тласкани от мечтата за удоволствие, сме склонни да забравяме себе си, да се пренебрегваме.  Полезно е да имаш безразборни сексуални контакти (разбира се с взети мерки за безопасност). В единия случай импулса се събужда и ти си неспособен да следваш себе си, предаваш се. Това е игра, която доставя временно удоволствие до следващия път. Води до страсти, самозабрава, страдание, абстиненция и всякакви таквиа хубави неща, които идват после, след като сме се наебали. Няма как да бъде опозната силата на сексуалната енергия ако тя не се освободи и почувства в частност. Канализирането на енергията може да става по много начини – като я освобождаваш и я използваш.

Пазете се, пазете тялото си здраво и се наблюдавайте. Учете се от постъпките си, от страстите си, от неспособността. Пазете се да не откачите.