За да се събудите по-лесно, по-приятно и истински не са необходими количества кофеин, какао, таурин или други повдигащи напитки и вещества.

За тази цел просто отворете прозореца и вкарайте чист въздух в дробовете си. Колкото по-дъблого вдишате, толкова по-приятно и жизнено ще се почувствате, още повече когато това става директно след сън. Прозяването и чувството за сън идват от факта, че в белите дробове на човека не достига достатъчно количество кислород. За това и хората когато се прозяват си мислят, че им се спи. А не винаги това е цялата истина. Прозявката е признак на апатия, на отпадналост или на чисто безразличие, което от своя страна не говори добре за самият човек. Гърците имат една дума „его“, което на български значи „аз“. Човека не се представя добре, когато се прозява. Това е цялата истина. Не само, че някой хора го смятат за некултурно. Както споменах по-горе, това е твърде неприемливо и недопустимо.

Важно нещо е да отбележим, че точно преди да станете сутрин, рано (когато е най-добре да е събужда човек), е необходимо да направи няколко сгъвания на корема (коремни преси), които помагат и стимулират отделителната система и функционалността на черния дроб, коремните преси също така могат да бъдат перфектно заменени с правене на секс. Не е само това със сигурност. Правенето на кардио упражнения сутрин, едно от които е типичният класически секс, или коремна преса, ускорява пулса и по този начин сърдечната дейност се нормализира по-бързо. Човека се събужда. Тогава ходенето до тоалетна (голяма нужда) би било още по-сигурно. След като се напрегнете и направите няколко повторения с даденото упражнение, освен пулса на сърцето се повишава и телесната температура. Отварят се порите и не само в дробовете влиза въздух, а и кожата трепти – организма бива готов за предизвикателства, работа и удоволствия през целия ден.

Пламен Бояджиев