Още няколко правила, които са присъщи за мъжете, които знаят какво искат и как да го постигнат. Съвети, които за някои бяха от доста голямо значение.

 1. Не пийте много бира.
  Тя рязко ще се намали производството на полови хормони, ще доведе до наднормено тегло (липса на привлекателност за жените). Бирата съдържа растителен аналог на естрогена – женския полов хормон, който в малки дози възпрепятства развитието на аденом и рак на простатата, но в големи блокира тестостерона.
 2. Тестостерона и производството му.
  Прекомерните физически натоварвания водят до свръхпроизводство на тестостерон, а това не е от полза за сексуалния нагон. Природата има особено чувство за хумор – излишният от нейна гледна точка тестосетрон в черния дроб ще се превърне в естроген.
 3. Не бъдете вегетарианец.
  Научно доказано е, че вегетарианците са с по-ниска сексуална активност и плодовитост в сравнение с всеядните мъже. Липсата на месо в храната намалява количеството на феромони в естествената за мъжа миризма, която привлича жените.
 4. Спрете да пушите окончателно и завинаги!
  Истината е, че никотинът трайно блокира кръвоносните съдове, включително тези, които осигуряват напълването на половия член с кръв.
 5. Хапвайте, но без да прекалявате.
  Сексуалната енергия може да се увеличи много бързо и без химия. В природата има достатъчно храни – доказани афродизиаци. Магданозът например предизвиква незабавна и гарантирана ерекция. Но мярката трябва да се спазва. За положителния ефект е достатъчна една връзка. Превишаването на дозата може да доведе до негативна реакция – магданозът е халюциногенен.
  В менюто трябва да преобладават нерафинираните въглехидрати и ядки (особено бадеми), месни и млечни продукти, кисели плодове (заради съдържащия се в тях витамин С), зелени зеленчуци (витамин В), зехтин (витамин Е), пълнозърнест хляб (въглехидрати), морски продукти (цинк и селен). За да се прочистите от излишния холестерол, яжте ягоди и пресни ябълки.