„Психична централа” направи проучване и анализ на един ужасно съсипан живот. Човека си е изпатил заради собствения избор. Ние ще го подкрепим, а вие прочетете това, което е самата действителност.В този материал ще имате уникалната възможност да разберете защо е важно да се потърси психологическата помощ навреме!

Съвсем накратко ще прочетете за живота на един човек, който в момента е на 52 години и страда от мощни разстройства на психиката, силна депрeсия и начална фаза на шизофрения. Той няма семейство, деца или родители. Плюс зависимостта си към алкохола, което за капак на всичко допълва ужасната картинка. Самоличността му ще запазим в тайна, както и мястото, където живее.

Човека с инициали П.Д. е живял нормално в село със сравнително добро семейство и всичко необходимо през комунизма, по времето на другаря Тодор Живков. П.Д. е със среден ръст, с бяла кожа, от български произход без братя и сестри. След казармата е работил заедно с баща си във фабрика. Майката на П.Д. се е занимавала с животновъдство, работила цял живот в ТКЗС (трудово-кооперативно земеделско стопанство).

След 1989 г. фабриката, в която са работили до този момент бащата и сина е приватизирана, те остават без работа. Бащата започва да работи на друго място а П.Д. не може да си намери работа. Той вече е на 30 години и освен че стои без да работи няма друго семейство, освен това с неговите родители. Баща му умира, остават сами с майка си. Отново не работи, а за сметка на това пие системно не малки количества алкохол, плюс тютюнопушене. Става абсолютна пияница, без алкохол не може да живее. Всеки ден се напива до безсъзнание. Същия човек го издържа майка му, която не получава странични доходи, освен тези от пенсията й. Пуши, пие, бездейства и няма приятели. Живота му е болезнено самотен. Започват да се въртят лоши и страшни неща в главата му, които го правят още по-безпомощен и нещастен. Освен всичко друго, той за почва да развива параноя, ясното му съзнание е изчезнало може би завинаги. Започва да сънува системно кошмари, отслабнал е с почти половината от теглото си преди десет години. И така вече 26 години той пие, пуши и се храни с бял хляб, сол и вода. Застой, без никаква промяна и перспективи. В сравнение с негови връстници, той изглежда много по-стар от тях. Всичко това е заради пренебрегването на психолозите, не става въпрос, че по онова време работата на психолозите не е била смятана за нещо важно и необходимо, а и напротив – на доста места съществува грешното твърдение сред необразовани и прости хора, че който ходи на психолог – неизбежно е луд.

Силно вярваме живота му да се преобърне към добро, ние обещахме да помогнем за излекуването му, възстановяването и скорошното стабилизиране на неговото психично състояние.

За жалост в слабо населените места това си е често срещано явление…
Всеки нормален и ненормален човек се нуждае от психотерапевт. Всеки може да потърси психотерапевт, с който да поговори и да получи ценен съвет. Не правете грешки. Живота е единствен и вие трябва да се наслаждавате. Живейте правилно, според нуждите, амбициите си и вашите ценности. Искайте повече и давайте повече! Психиатрите и психолозите на „Психология на човека” ще направят нужното, за да се получи както трябва!