Белия хляб вдига нивата на тестостерона в кръвта, отваря бета 2 агонистите

Много хапове се продават за лек на олигоспермия. Едно от тях, което е общоизвестно е бългаският световноизвестен Трибестан, който държавата изнася в огромни количества. Ако в България той струва 25 лева, то в Холандия примерно същият такъв е 100$ ! Много хапчета са изградени изцяло на основа жито. Хлябът вдига тестостерона в кръвта, той отваря също бета 2 агонистите (кленбутерола, придава подобен ефект, както и други лекарства за астма или бронходилататори). Психичната централа препоръчва на нейните читатели да се хранят със закуската от попара с надробен хляб „Добруджа” в прясно мляко с кафяв шоколад  и някакви ядки като например лешник. Може да добавите овес , стафиди, бисквити със соя… Яжте умерено. За обяд е добре хляба да бъде леко запечен на скара. В този ред на мисли ставайки въпрос за храната искам да отбележа, че не е толкова важно какво и как се яде, а това какво усвоява вашият организъм. Има много хора, които са натъпкани с белтъци, но въпреки това не могат да се похвалят с добри резултати нито в спорта, нито в здравословен план. От древни времена хората обичат разнообразието, както в храната – така и в ако щеш сексуални отношения и всичко останало.

В критическата си възраст някои мъже стават ревниви, други изведнъж ги избива на жени. Не само жените имат повод да се оплакват от промените, които настъпват с тях през климактериума. Съществува критическа възраст и при мъжа, която се нарича андропауза. Обикновено тя се свързва с редица сексуални проблеми, които подкопават психиката на мъжа. За андропаузата започна да се говори открито твърде късно и в световен мащаб – едва преди 7-8 години. Причината е, че при жените проблемите са по-осезаеми и промените протичат по-драматично. При нарушените нива на тестостерон, мъжете стават по-сприхави и много мнителни,  по-раздразнителни и склонни към депресия, а трети все по-често чувстват липсата на енергия в работата.

Все още не е изцяло изяснен точният механизъм, по който андропаузата влияе върху психиката, но психичната цетнрала отбелязва някои интересни показатели от изследвания, проведени през последните години. Ефектите върху усещанията на мъжете са доказани в практиката. Много промени се дължат на намаляването на тестостерона. Това е съпроводено със спазми в съдовете и остарелите мозъчни клетки. За доста хора андропаузата започва дори на 35 годишна възраст, а за някои дори по-рано. Това е белег, че мъжа започва да остарява. Производството на естествен хормон на растежа по време на сън помага за възстановяване нивата на мъжките андрогени – едни от най-коментираните хормони не само в спорта…

Очаквайте продължение по тази тема

Автор: Пламен Бояджиев