С  Психотерапия се занимавам от 1992г.  В работата си съчетавам различни  психотерапевтични медоди.  Зная , че  нито един  душевен или емоционален  проблем не може да бъде разрешен с лекарство , но понякога се налага внимателно да се комбинират за известно време.

Прилагам  Индивидуална  психотерапия. Използвам следните методи:

Познавателна терапия – този метод позволява да се открият онези мисли и убеждения, които рушат живота. Тя е насочена към  конкретен проблем, който може да бъде неразрешен вътрешен конфликт понякога  случил се назад в миналото.

Поведенческа терапия – тя открива грешките в поведението на личността , които са я довели до страданието. Цели се усвояването на нови по-успешни поведенчески модели. Формират се, нови умения с които да се отреагира на психотравмената ситуация..

Десенсибилизация – метод близък до поведенческата терапия . Представлява  постепенно,   дозирано  въвеждане  в психотравмената ситуация. С него успешно се лекуват страх, фобии, натрапливости.

Автогенен тренинг – метод за постигане на саморегулация и самоконтрол. Въведен е от немския лекар Шулц и се практикува с лечебна цел повече от 80 години.. Представлява мост между източната и западната медицина. Цели постигането на психо-физиологично  равновесие и вътрешна концентрация. Позволява на човек да контролира и неутрализира въздействието на стреса. Нормализира вегетативните функции на организма. Успешно се прилага при лечението на Психосоматичните заболявания.

Психоанализа – Тя търси минали събития , спомени, които се проектират в днешното поведение и емоционално състояние. Смята се , че преживените в детството травми след това подсъзнателно контролират действията и реакциите ни. Целта на терапията е да се справим със своите вътрешни конфликти.

Лечение на следнете заболявания:-

  • тревожност
  • паническо разстройство
  • депресивно разстройство
  • посттравматично стресово разстройство
  • натрапливости
  • фобии
  • булимия-анорексия
  • психосоматични заболявания- главоболие, нарушения на съня , хипертония, язва, фибромиалгия и др.

Контакти:

Теравевтичните сесии се провеждат в приемната на бул.“Цар Освободител“ 67А

Предварително записване
Тел: 0887 671 873
Е-Mail: drkkazakova@gmail.com
Web Site: http://www.dr-kazakova.com