Взаимоотношенията и добрата връзка с шефа са препоръчителни за вашият
успех на работното място

Да бъдеш в състояние да си вършиш работата е добре,
но най-успелите хора са тези, които
работят добре с другите

Бъдете приятели с шефа си.
Как да впечатлите шефа си?

Това отнема време.

Повечето взаимоотношения не се определят от едно действие, а от малките успехи и неуспехи с течение на времето. Не е нужно да впечатлявате шефа си с масивен и внимателно дирижиран шедьовър-героизъм. Просто правете правилните неща и ще изградите образа си по-бързо, отколкото си мислите.

Ето 10 прости действия, които са за усъвършенстване в очите на шефа.

Boss

# № 1 Направи изненада – донеси новина

Направете изненада,  споделете информация от първа ръка – свързана с работата разбира се. Бъдете първият, който му я доставя, независимо дали е добра или лоша! Ако чуе стара информация ще си направи изводи, които не са добри. Ще си помисли, че криете нещо от него. Ако имате нещо за него – дайте му го!

 

# № 2 Още информация

Ако има едно нещо, което бизнеса обича, това са информацията и данните. Идеите и мненията имат свое място, но ако искате да впечатлите шефа си, отделете 30 минути, за да научите нещо важноСлед това се уверете, че имате статистика например за това как вие и вашият екип се представяте. Представете тази статистика, когато попита за вашата работа. Това е малко послание към другите, че вие сте на върха!

 

# № 3 Не закъснявай

Може и да сте го чували, но има причина да се препоръчва, защото работи. Този съвет е секси, авангарден и създава благоприятно впечатление за вас!

 

# № 4 Изпълнявай си обещанията

Ако искаш да си известен като надежден и с авторитет, следвай непоклатимият ход на нещата така, че да следиш всичко, което говориш – използвай компютър или лист и химикалка. Записвай си какво става! Пази обещанията и ги изпълнявай в първия възможен момент. Ако обещаеш да предадеш проект в сряда – предай го във вторник, ако е готов.

 

# № 5 Не се съгласявай

Не бъдете „Yes Man“. Имайте мнение, защото това се цени! Шефът ви ще изразява повече уважение, когато не се съгласявате с всичко, което ви се възложи или предложи. Изразявайте мнението си. Има поговорка, която гласи „Ако всички са съгласни, един е излишен.“ Бъдете почтителен към шефа си, изразявайте уважение постоянно. Правете здравословен дебат, но и без да спорите с досада. Има тънка граница – уцелете я, това става с талант.

 

# № 6 Говори като шефа си

Копирай неговия стил на комуникация. Чрез този метод, той ще разбере по-добре посланието ти.

 

# № 7 Постави няколко книги

На бюрото или на рафта… както и материали за четене свързани с работата. Това показва, че инвестирате в себе си, а постоянното усъвършенстване на служител е много добро нещо за една компания. Свързани с работата, четенето, събирането на информация от доклади или търговски списания показва, че сте загрижен. В същото време това не бива да е очебийно. Придържайте към професионални материали за четене.

 

# № 8 Дръжте го в течение

За каквито и да е ангажименти, които имат последващи действия. Давайте актуализациите си за състоянието на проекта: шефовете обичат тези неща. Давайте му докладите по-често, отколкото пита за тях. Ако шефът ви идва и пита за актуализации, тогава най-вероятно той има нужда от повече, отколкото вие му предоставяте. 

 

# № 9 Покажи, че идваш от фитнес

Няма нищо срамно в това да идваш в офиса с фитнес чанта на рамото, докато си изкъпан, готов за работа –  всички одобряват фитнеса. Това е съобщение, което изпращате на шефа си и то съдържа информацията, с която му показвате, че се гордеете със себе си и правите интелигентен избор, като си поставяте цели и се придържате към тях – дори когато е трудно.

 

# № 10 Бъди чист

Бъдете чисти. Имайте по един рол-он дезодорант, и слагайте често. Почиствайте ноктите си, мийте ръцете, зъбите. Свежия дъх е важен. Мийте зъбите дори по време на работа. Не дъвчете дъвки, лошо впечатление прави.