LSD е много мощен наркотик, който може ще те промени завинаги. Най-мощното средство, което позволява твърде дълбоко надникване в несъзнаващата ни същност.

С негова помощ можеш да осъществиш сериозен напредък, но може да не постигнеш нищо.

Сесиите с LSD е добре да се провеждат някъде сред спокойна природа, далеч от населено място, и в никакъв случай в големия град, където присъствието на отчаяни, уплашени и изнервени хора се възприема много болезнено и неприятно при разширяването на индивидуалното съзнание с LSD терапия.

Има сериозни особености! С две думи – LSD не е играчка, и не е за всеки. Точно затова има терапевти и специалисти, които цял живот се занимават с това. Ако не знаеш какво представлява и как да бъде приложено е все едно да дадеш на малко дете да си играе с ръчна граната… successКак се променят хората – в дългосрочен план негативни промени не се наблюдават, напротив – най-вече изчезват страховете и притесненията (конкретно страха от смъртта, от самотата, от бъдещето и всичките им производни… ), което е логично следствие от повишаващото се ниво на осъзнатост. Последното рязко скача по време на сесиите, после релаксира, но пак остава по-високо от преди – отпадат материализма, вещоманията, убеждението че човек живее за да консумира, низките страсти като алчност, завист, омраза, склонност към клюкарство.

Как се отразява физиологически приемането на LSD на организма: откривателят на LSD – Алберт Хофман почина преди няколко години на 102 годишна възраст. Беше изключително енергичен и активен до последно.

Д-р Гроф, един от бащите на трансперсоналната психология и холотропното дишане в момента е на 80 години, също изключително енергичен, пише книги и провежда семинари и сесии по цял свят. При терминално болни LSD се е прилагало със 100%-ов успех за отнемане на тревожността и страха от смъртта, и като  „тренировка“ за истинското умиране.

В краткосрочен план обаче може да възникнат някои „аномалии“, например:
– бързопреходни нервност и раздразнителност (главно от това, че рязко се срива модела за света, който индивида си е изградил за дълги години преди това);

– временно напълняване/отпускане (това се дължи на радостта от осъзнаването, че тялото не е всичко; на отпадане на суетата; или на радостта от това, че в момента сме в тяло, в което се чувстваме добре и можем да поглезим… );

– временно „вманиачаване“ в придобиването на трансцедентално познание – на някои им е толкова интересно и толкова обсебващо (като най-любимо хоби), че отстрани погледнато от несведующите и робуващите на обществено втълпени догми и предразсъдъци, може да бъде изтълкувано и като „наркомания“.

Трансформацията трае от 2-3 до… може и много повече години, и води до тотална промяна на мирогледа и светоусещането, събуждането на творческите сили, силно притъпяване на егото (заедно с всичките му присъщи черти – чувството за собственост  ревност, реваншизъм, желанието за доминация и т. н. ), придобиване на умението за остра концентрация на жизнената енергия в определена дейност, множество прозрения за същността на живота, света и непреходните закони, които ги управляват… Като недостатък може да се посочи ускоряването на субективното време, което също е логично – на този свят безплатен обяд няма: за осъзнаването и събуждането плащаш с време и енергия. Предвид последното – заниманията от подобен тип са много изтощителни за организма и психиката.

След преминаването на този етап съвсем логично потенциалът за напредък чрез тези средства се изчерпва, те стават безинтересни и е необходимо да се потърсят нови и по-мощни такива: осъзнато сънуване, медитация и т. н.

Автор: Пламен Бояджиев